Saturday, May 26, 2012

TUTORIAL : Download lagu dari Youtube.

Assalamualaikum.
Lama dah aku tak update blog ni kan. *Setiap kali post aku cakap cenggini*
okay. Takmau cakap panjang. Korang mesti suka dengar lagu kan. dengar pulak kat Youtube. Lepas tu nak download. Nak download kat 4shared leceh kan. Taktau nak download kat mana lagi kan. Nak download dari youtube terus pun taktau kan. Haa...korang sekarang boleh tahu dah macam mana nak download lagu terus dari Youtube. =) Ikut step guwa yang kat bawah ni :

1) Buka Youtube. Cari lagu apa yang korang nak. Lepas tu copy URL lagu tu. (*jangan cakap korang taktau apa itu 'URL'.hihii)

Contoh

 2) Lepas tu, open a new tab. Taip http://www.flvto.com ni. Tak pun klik je terus kat SINI nanti keluar macam dalam gambar ni :


3) Paste URL yang korang copy tadi kat dalam petak tu.
4) Lepas tu klik CONVERT TO MP3 tu.
5) Then, klik DOWNLOAD.
6) Save file.
7) Tunggu beberapa minit.
8) Siap.

Haa....guwa dah terang satu-satu step nya. Kalau tak faham lagi, bagitau guwa. =D
Selamat mencuba naa.... hihi..
Jadi ke tak,bagitau guwa. =)