Sunday, June 12, 2011

Royak Klate..

Assalamualaikum..
haa...tengah syok2 aku online pagi2 semalam..tiba2 ternampak la 'abe klate' punya status..bola baru je habis semalam kan..Kelantan vs Terengganu...haaahhh...dia dok royak Klate la haii.....aku memang suka kalau dengar or baca orang Klantan punya loghat..hehe =)

okay...aku ternampak la ada budak lain tulis kat status dia ayat ni: ''guano ni abe, dop score pong.''
pastu aku pelik la...apa benda la menatang perkataan 'guano' tu.. yang aku tahu,guano tu watak dalam cerita kartun Kappa Mikey tu..hehe.. =P pastu dia terangkan..dia kata, ''guano tuh like macam mana tuu?something like that''..baru aku faham..lepas tu aku pun saja2 la test royak klatey..terus belajar dengan sifu weyh..*bangga sekejap..hehe* banyak juga yang aku buat silap..hehe..tapi takpa..aku akan belajar bersungguh2(ayat poyo)..*tarik nafas dalam2 selama 2 minit..* =P .. semangat woo nak belajar..padahal bahasa klate ni tak masuk pun dalam exam..=='' ..so,kitorang pun sembang2 la guna bahasa klate ni pagi2 buta semalam...kalau nak tau,tengok la kat bawah ni...boleh belajar sekali kan.. =)

Klik untuk tumbesaran terlebih had.


Klik untuk tumbesaran terlebih had.

Klik untuk tumbesaran terlebih had.


Klik untuk tumbesaran terlebih had.
okay..klik untuk lebih jelas ye..hihii...best tau..tapi memang yang last tu aku tak tahan...hehe..english pun boleh tukar.. =P ...apa2 pun aku nak cakap terima kasih kat dia..hehee.. ^_^

tata~

No comments: