Tuesday, November 2, 2010

jalan2....jom2 !!

ahhaa.....ni aku bru nk update blog...... dah lme asenye x bukak blog...alasan aku>>MALAS.. =.=...aiyoo..
mggu lepas mmg aku rse plg pnat arr...asyik pi jalan2 je...mula2 rombongn skola utk form 3...ari Khamis pi Kellies Castle & Muzium Perak..best arr gak...dpt tmbh pngetahuan & pngalaman bru....balik je dari rombongn tu,mmg penat gler....aku start msuk kete je trus lentok...smpai la ke rumah...aku bgun jap solat ape sume pastu aku smbung tdo blek...lena giler...dlm bas pn dah ngntuk tp xleh nk tdo....
then,ari Jumaat aku just sje2 dtg skola...kalo nk ponteng pn leh sbb bkn wat ape2 pn kat skola...tp kalo aku duk umah pn xde bnde aku leh wat....huhu..waktu kat skola mmg mendap giler arr....sbb lbih sparuh yg pi rmbongn kali kedua lak...diorg pi tmpt yg sme je mcm aku pi wkt ari Khamis tuh..
ari Sabtu lak aku ikut parents aku pi Kuala Lumpur...sepupu aku kawen...aku tah ble arr...haha..
kat sne pun leh tahan best arr...1 adat kawen yg mmg aku x penah rasa n x amik tau pun sblum ni diadakn mse tu..nak tau ape x?? haa...tuan rumah smbut 'pihak sebelah' dgn baling duit syiling & gula2....5 sen,10 sen,20 sen suma ade...50 sen yg besar gedabak tu pun ade diorg baling...korang pernah rase?? aku dah rasa....SAKIT tau...kakak aku lg kesian..50 sen yg besar gedabak tu kena tepat kat dahi....bayangkan la.....dgr mcm lucu kan...tp sakit ouh...aku pulak tgh syok usha mamat nsem,tbe2 duit 10 sen bape bnyk tah jatuh ats pale....blur aku waktu uh...igtkn ujan duit jadi knyataan...tapi upenye...cehh~ balasan sbb x jaga mata arr tu.. haha...
itu jer la yg aku nk citer..mls taip bnyk2..hehe....ni haa...tgk gmbar2 kat bawah ni....di ambik mse pi rombongan form 3 tu...
kawan aku arr ni..pedajal aku.....baru nk feel tdo...tbe2 kne snap...tp ni aku just pejam mte je...xleh nk tdo ouh..

ahaa....ktorg smpat lg pose ngn omputih yg dtg mlancong kat Kellies Castle tu...ok gak diorg ni..x sombong..
thnx yeah my dad,mom & bro..haha 
wktu ni ktorg lepak2 dlu....tgh tggu pemandu pelancong dtg..lama gler.. =.=''

ni dalam bas...duk ngn si Jiha...
dalam bas...diorg suma sporting abes ouh...haha
ni plak mse kat Muzium Perak...brgambar ngn ular...geli giler....dalam ni suma muka cover je....snyuman plastik..haha...kcuali yg tepi tu..dia x dapat nk tahan geli....hehe~

itu je yg smpat aku msukkan..ni smue kwn aku yg snap....thnx to u all...ohhooo..~

No comments: